Op zondag 13 Oktober houdt museum De Peelstreek weer haar tweejaarlijkse slachtdag. Op deze dag wordt een geslacht varken van de ladder door slager John Verkoeijen uit Leunen op vakkundige wijze en met een zeer goede uitleg vakkundig planklaar gemaakt in de diverse delen. U krijgt te horen van het waarom en hoe het varken zo wordt opgedeeld.

Vrijwilligsters van Museum De Peelstreek draaien op ouderwetse wijze worst.

Behalve veel te zien over de verwerking van het varken is er die middag ook vlees van het varken te proeven en wel de gebakken ambachtelijke balkenbrij en bloedworst warm op een sneetje roggebrood met appelstroop. Voor velen een delicatesse.

De klaar gemaakte pakketten vlees evenals balkenbrij, bloedworst zijn deze middag ook te koop om thuis nog een keer na te proeven.

De slachtdag duurt deze middag van 13.30 – 16.30 uur.

De koffie is deze middag klaar en de entree is gratis. Naast het uitbenen van het varken  kunt U natuurlijk ook de rest van het museum bekijken wat alleen al een bezoek waard is.